100 mladih lidera Srbije

15.12.2016.
YES ZA SAJT Preuzmite dokument
Savez ekonomista Srbije i Business Info Group, pod pokroviteljstvom Kopaonik biznis foruma, prvi put su organizovali Forum mladih lidera Srbije YES (youth, energy, sucess). Forum je organizovan na Srebrnom jezeru od 7. do 9. oktobra. Osnovni cilj Foruma je okupljanje mladih, pametnih, ambicioznih i obrazovanih ljudi iz različitih oblasti društvenog života. Na ovaj način pružili smo im priliku da se međusobno upoznaju, povežu, druže, razmene mišljenja i iskustva i čuju kako svoje vršnjake, tako i starije kolege koji su postigli uspeh u svojim oblastima rada.

Na Forumu je učestvovalo 100 mladih lidera. Selekciona komisija imala je zaista težak zadatak da od preko 200 pristiglih prijava studenata, izabere njih 40 koji će se naći među mladim liderima. Takođe, kompanije i predstavnici akademske zajednice su s najvećom pažnjom delegirali svoje zaposlene do 35 godina starosti, koji su se istakli dosadašnjim radnim rezultatima i napredovanjem u karijeri.

Glavna poruka Foruma, koju nameravamo da prenesemo široj javnosti, jeste da se rad i trud isplate, da je obrazovanje ključni preduslov za napredak Srbije i da ovoj temi treba posvetiti punu pažnju na organizovan i sistemski način. Bez obrazovanih, ambicioznih i vrednih mladih ljudi, Srbija će teško dostići razvijene evropske zemlje.